Kiwos

Onze missie

KIWOS ziet het als een kans om buurtbewoners die iets voor buurtgenoten willen en kunnen betekenen, samen met buurtbewoners die op dit vlak al actief zijn, te mobiliseren, toe te rusten, te ondersteunen en in contact te brengen met buurtgenoten die hulp nodig hebben. Buurtbewoners zijn vaak in staat om op een informele manier contacten te leggen met mensen in de problemen die professionals niet bereiken. In hulpvragers zien we de potentie om hulpbieder te worden; we dagen hulpvragers uit om om te zien naar anderen, naar vermogen en talent.

 

Onze geschiedenis

De oorsprong van Stichting Kinderwerk op Straat (KIWOS) ligt in het project “Jong in de Indische buurt” dat in 2002 door de Elthetokerk, de Protestantse Diaconie en de Stichting Oecumenisch Kerk‐ en Buurtwerk is opgezet. In 2005 is KIWOS als zelfstandige stichting verder gegaan.

KIWOS vindt inspiratie in de presentiebenadering en werkt met vertrouwenspersonen. Volgens de presentiebenadering begint hulp met een goede, evenwichtige relatie met de hulpvrager. In eerste instantie staat de persoon zelf centraal, en niet alleen zijn of haar probleem. Zoals onze naam al doet vermoeden, is ons werk begonnen met kinderen in de Indische buurt en hun gezinnen. Vanaf 2010 richt KIWOS zich ook op tienermeiden, die een eigen vertrouwenspersoon kregen. Vanaf 2013 richten we ons meer en meer op het opleiden en inzetten van vrijwilligers als buurtvertrouwenspersonen. Inmiddels heeft een groot netwerk van vrijwilligers zich aangesloten bij KIWOS, onder de noemer Buurthulp Amsterdam Oost, of Doortje (een luisterend oor voor tienermeiden).

KIWOS in de Indische Buurt een vaste waarde geworden die garant staat voor continuïteit, betrokkenheid en trouw.

 

Ons jaarverslag

U kunt het jaarverslag van 2015 hier downloaden.

 

Onze plannen

Onze plannen voor 2015 zijn te lezen in ons Beleidsplan Stichting KIWOS 2015.

 

Ons bestuur

Het bestuur van stichting KIWOS bestaat uit een viertal buurtbewoners:

Ruben Altena (voorzitter)
Elja den Uijl (penningmeester)
Bouke Meindersma (secretaris)
Jacqueline de Goeij (algemeen bestuurslid)
Jeanette de Waard (coördinator)

Beloningsbeleid

Medewerkers: conform CAO Protestantse Kerk Amsterdam
Bestuur: geen onkostenvergoeding, geen vacatiegeld

 

Onze gegevens

Correspondentie- en bezoekadres
Javastraat 118
1094 HP Amsterdam

Bankrekeningnummer
NL78 INGB 0000 8557 08

KVK-nummer
34229110

RSIN
814784161

 

 


 

KIWOS en daarmee Buurthulp Amsterdam Oost en Doortje Luistert worden mede mogelijk gemaakt door:

logo_subsidianten

 

MvW_Beeldmerklogo-foundation-290RCOAK